Anatomie Online
Anatomie Online

Anatomie Online | MBO Oefenwebsite

Anatomie Online is een oefenwebsite voor het vak Anatomie en fysiologie op MBO niveau 3 en 4 voor beroepsopleidingen in Gezondheidszorg, Zorg en Welzijn. De quizzen over de bouw en de werking het menselijk lichaam sluiten aan bij lesthema's Anatomie en fysiologie in het MBO en HBO onderwijs. Je kunt met deze oefeningen zelfstandig kennis testen, de lesstof herhalen en trainen voor toetsen en examens.

Hoe gebruik ik deze website?

De lesstof van het vak Anatomie en fysiologie is omvangrijk, en bevat veel vreemde termen (zowel Nederlands als Latijn). De oefeningen op deze website zijn bedoeld om op verschillende manieren te oefenen met de kennis die je al hebt opgedaan. De meeste thema's starten met basiskennis anatomie: het aanwijzen van de plaats van organen, en het leren van Nederlandse en Latijnse termen (terminologia anatomica). Beheersing van deze basiskennis is de eerste stap om meer grip te krijgen op de stof. Daarnaast zijn er kennisquizzen waarin vragen worden gesteld over de werking en functies van het lichaam. Hiermee kun je nagaan of je de stof uit het leerboek en de lessen beheerst, en inschatten of je klaar bent voor de toets.

Klikken op kleine schermen

Deze website is geschikt gemaakt voor computers, tablets en smartphones. Op grote schermen werken de quizzen het beste: daar zijn ook de kleinste organen goed aanklikbaar. Moeite met het juist aantikken op aanraakschermen? Gebruik dan een stylus pen.

Samenstelling

Deze website is tot stand gekomen in samenwerking met het Curio Zorg en Welzijn (MBO West-Brabant). Anatomiedocent K. Rops is de samensteller van de kennisvragen. Bij de keuze van de lesstof en de spelling van de termen is uitgegaan van het leerboek Anatomie en fysiologie. MBO niveau 4 van ThiemeMeulenhoff (2012).

Feedback

Anatomie Online is nog volop in ontwikkeling. Heb je een fout gespot? Opmerkingen of tips? Feedback is welkom op: info@eastdockmedia.nl.

Uitgave

Anatomie Online is een uitgave van EastDock Media in Amsterdam.